id-left-2id-left-3id-left-1
id-right-2id-right-1detail binnenwerk

Achtergrond VFK

De geschiedenis van de VFK begint in 1971, de periode waarin de eerste gietijzeren cv-ketels terrein beginnen te winnen. In de jaren daarna is de betrouwbaarheid, het comfort en de rendement van de cv-ketels enorm toegenomen. Dankzij de vrijwillige samenwerking van Nederlandse ketelleveranciers (VFK) in samenwerking met de overheid is het huidige ketelpark in Nederland op een niveau gebracht waar de andere landen in Europa slechts van kunnen dromen. Door de introductie van de HR-ketel is een besparing gerealiseerd van ruim 20% op het jaarlijkse energiegebruik van woningen met een totale kostenbesparing voor gebruikers van ruim 15 miljard euro.

De VFK streeft ernaar om zijn koppositie te handhaven. De technische ontwikkelingen bieden daartoe voldoende mogelijkheden.  Combinaties van de gastechniek met andere technieken brengen rendementen van maar liefst 140% in zicht. HR-ketels zijn bijvoorbeeld te combineren met technieken waarbij naast warmte ook elektriciteit wordt geproduceerd zoals de micro-wkk techniek (HRe-ketel). In combinatie met warmteopwekking door zonne-energie geeft een HR-ketel een uitstekende back-up indien de zon even niet schijnt.  Bij de combinatie met een warmtepomp levert de HR-ketel de aanvullende benodigde warmte die gevraagd wordt bij extreem lage temperaturen en een piekvraag naar warm tapwater (de hybride ketel).  De HR-ketel wordt dan ook beschouwd als het kloppend hart van de verwarmingsinstallatie: het is de betrouwbare basis en door duurzame aanvullingen wordt het systeem steeds energiezuiniger.

De leden van de VFK zijn ATAG Verwarming Nederland B.V., AWB CV Ketels B.V., Bosch Thermotechniek B.V., Elco-Rendamax B.V., Ferroli Nederland B.V., Intergas Verwarming B.V., Itho Daalderop, Remeha B.V., Vaillant B.V. en Viessmann Nederland B.V. VFK is lid van EHI (Association of the European Heating Industry).
plyworks media © 2022 VFK - RSS Inloggen