OK CV logo-RGB
id-right-3

Kwaliteitskeur OK CV

OK CV is het kwaliteitslabel voor periodiek onderhoud aan cv-ketels dat op 1 januari 2015 landelijk is geïntroduceerd (zie ook www.ok-cv.nl). Steeds meer woonconsumenten en zakelijke opdrachtgevers zullen erom gaan vragen. Honderd procent zekerheid dat het onderhoud aan de cv-ketel goed wordt uitgevoerd: dát is wat uw klanten willen. OK CV geeft hen de garantie dat het onderhoud precies volgens de voorschriften van de fabrikant wordt verricht.

Tips over energiebesparing

Daarnaast kunt u uw klanten adviseren om slimmer(energiezuiniger) te gaan stoken. Op basis van uw bevindingen, adviseert u over bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe hr-ketel, het waterzijdig laten inregelen van de cv-installatie en de aanschaf van zonnepanelen. Behalve servicemonteur bent u of zijn uw werknemers dus ook adviseur. Wilt u meer weten over de OK CV Aanbieder? Kijk dan op de website van OK CV.

Minister Blok plakt eerste OK CV sticker

Op woensdag 25 februari plakt minister Stef Blok in Den Haag voor het eerst de sticker OK CV op een verwarmingsketel. Hij doet dat samen met Rob Trouwborst, directeur van het eerste installatiebedrijf in Nederland dat het nieuwe kwaliteitslabel mag voeren. OK CV moet het aantal ongevallen met verwarmingsketels verminderen en cv-installaties tegelijkertijd zuiniger maken. Installatiebedrijven mogen het label alléén voeren als ze aan strenge eisen voldoen. Zo moeten zij de cv-ketels van hun klanten laten inspecteren en onderhouden door een gediplomeerd Energie Service Specialist.
Lees hier het hele persbericht.

Bekijk de nieuwsvideo.

De leden van de VFK zijn ATAG Verwarming Nederland B.V., AWB CV Ketels B.V., Bosch Thermotechniek B.V., Elco-Rendamax B.V., Ferroli Nederland B.V., Intergas Verwarming B.V., Itho Daalderop, Remeha B.V., Vaillant B.V. en Viessmann Nederland B.V. VFK is lid van EHI (Association of the European Heating Industry).
plyworks media © 2023 VFK - RSS Inloggen